İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Erasmus Başvurularında Kullanılacak Yabancı Dil Sınavı Hk.

Değerli Öğrencilerimiz,

Daha önceki ilanlarda Erasmus Yabancı Dil Sınavına gireceklerin YDS, YÖKDİL vb. gibi sınav puanlarını kullanamayacakları belirtilmişti. Ancak duyuruda belirtilen durumun bazı öğrenciler tarafından yanlış anlaşıldığı fark edilmiştir. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması amacıyla sınav başvuru sürecinde isteyenlerin Erasmus Dil Sınavı sonucunu veya ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen herhangi bir sınav sonucunu kullanabileceğine karar verilmiştir.

Bundan sonraki süreçte söz konusu durumla ilgili yaşanabilecek hatalı başvurulardan İKÇÜ Erasmus Koordinatörlüğü sorumlu değildir.

ULUSLARARASI YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ DOKÜMANI

ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen herhangi bir sınav sonucunuz ile başvuracaksanız notunuzu 100'lük sisteme göre dönüştürerek başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

Bilginize.